top of page
AdobeStock_312861233.jpeg

Manuaalit ja käyttöohjeet

Uuden sukupolven käyttöohjeiden painatusta

Käyttöohjeet ovat tärkeitä työkaluja tuotteiden ja palveluiden käytön opastamisessa. Ne auttavat käyttäjiä ymmärtämään, miten tuotetta tai palvelua käytetään turvallisesti ja tehokkaasti. Käyttöohje lisää myös merkittävästi tuotteen arvoa ja viestii asiakkaalle tuotteen laadusta. Vaikka käyttöohje painotuoteena itsessään onkin vanha, on meillä Boforissa haluttu tuoda se vastaamaan tämän päivän ekologisia haasteita. Modernien käyttöoppaiden suunnittelussa huomioidaan myös digitaalisuus.

Hiilineutraali painotuote tarkoittaa, että kaikki tuotteen valmistukseen liittyvät vaiheet on suunniteltu mahdollisimman vähäpäästöisiksi ja jäljelle jäävät pakolliset päästöt vähennetään sertifioiduissa hankkeissa, joilla on päästöjä vähentävä vaikutus. Kyseessä on jatkuva prosessi, joka kehittyy teknologian mukana.

 

Bofori tarjoaa mahdollisuuden tuottaa käyttöohjeita ja manuaaleja vastuullisella ja kestävällä tavalla, 100-prosenttisesti hiilineutraalisti. Jokainen painamamme sivu tukee kestävää kehitystä ja edistää vastuullista kuluttamista.

Hiilineutraalien käyttöohjeiden ja manuaalien avulla osoitat sitoutumisesi paitsi korkealaatuisten ja selkeiden ohjeistusten tarjoamiseen, myös vahvan vastuullisuuden yritystoiminnassasi. On aika tehdä valintoja, jotka eivät ainoastaan palvele hetkellisiä tarpeita vaan myös suojelevat tulevaisuuttamme.

Kestävyys ja laatu edellä

Boforin hiilineutraalit käyttöohjeet ja manuaalit eivät ole vain ympäristöystävällisiä; ne ovat myös laadultaan markkinoiden kärkeä. Käyttämämme materiaalit, kuten kierrätetty paperi ja elintarvikekelpoiset musteet, takaavat, että jokainen tuote on sekä kestävä että kestää aikaa. Jätä meille viestisi ja ollaan yhteydessä.

Digitaalisuus laajentaa kokemusta

Tunnistamme digitalisaation tärkeyden nykyaikaisessa liiketoiminnassa ja siksi mielestämme digitaalisuus on syytä ottaa huomioon painotuotteitakin suunniteltaessa. Printti ja digitaalisuus eivät sulje pois toisiaan. Päin vastoin, digitaaliset ratkaisut lisäävät painotuotteen ulottuvuuksia. Erilaiset painetut pikaohjeet ovat omiaan auttamaan asiakkaasi helposti alkuun tuotteesi käytössä. Lisäohjeet voidaan tarjota digitaalisessa muodossa esimerkiksi QR-koodin avulla. Painotuotteen avulla voit ohjata asiakkaasi myös käyttöopastusvideoiden pariin.

Käyttäjäystävällisyys suunnittelun keskiössä

Innovatiivisuus ja käyttäjäystävällisyys ovat keskiössä, käyttöohjeiden suunnittelussa. Hyödyntämällä viimeisimpiä suunnittelutrendejä ja teknologiaa voidaan tehdä tuotteita, jotka eivät ainoastaan ole visuaalisesti houkuttelevia, vaan myös intuitiivisia ja helppoja seurata.

Alla joitakin esimerkkejä erilaisista käyttöohjeista, joita Boforissa tuotamme:

Pikakäyttöohje

tarjoaa lyhyen ja ytimekkään ohjeistuksen tuotteen peruskäyttöön. Se on suunniteltu antamaan nopea aloitusopas siitä, miten tuotetta käytetään tai miten tietty toiminto suoritetaan.

 

Yksityiskohtainen käyttöohje

sisältää kattavat tiedot tuotteen ominaisuuksista, asennuksesta, käytöstä, huollosta ja mahdollisista ongelmatilanteista. Tämä ohjetyyppi on tarkoitettu käyttäjille, jotka haluavat syvällisen ymmärryksen tuotteesta.

 

Asennusohjeet

keskittyvät erityisesti laitteiden ja ohjelmistojen asennukseen. Ne tarjoavat vaiheittaiset ohjeet tuotteen asentamiseksi ja käyttöönotoksi.

 

Käyttöturvallisuusohjeet

opastavat tuotteen turvalliseen käyttöön. Ne sisältävät tietoa mahdollisista vaaroista, turvallisuusohjeista ja ensiapuohjeista.

 

Huolto- ja kunnossapito-ohjeet

tarjoavat tietoa siitä, miten tuotetta ylläpidetään oikein, jotta se pysyy hyvässä kunnossa ja toimii odotetulla tavalla. Nämä ohjeet voivat sisältää tietoa puhdistuksesta, säännöllisestä huollosta ja vianetsinnästä.

 

Ohjelmistojen ja sovellusten käyttöön erikoistuneet ohjeet

selittävät, miten ohjelmiston eri toiminnot ja ominaisuudet toimivat. Nämä voivat olla erityisen yksityiskohtaisia, sisältäen esimerkiksi opastuksia asetusten mukauttamiseen.

 

FAQ eli Usein Kysytyt Kysymykset

Vaikka ei perinteisesti ajatella käyttöohjeena, FAQ-osiot tarjoavat vastauksia yleisiin kysymyksiin tuotteesta tai palvelusta. Ne voivat auttaa käyttäjiä ratkaisemaan yleisiä ongelmia nopeasti.

 

Vianetsintäopas

opastaa käyttäjää yleisimpien ongelmien diagnosointiin ja korjaamiseen. Tämäntyyppiset oppaat ovat hyödyllisiä, kun käyttäjät kohtaavat odottamattomia ongelmia tuotteen kanssa.

 

​Jälkikäsittelyt jokaiseen tyyliin

 

Painetun käyttöohjeen sidontatapa voi vaikuttaa sekä ohjeen käytettävyyteen että kestävyyteen. Sidontatavat vaihtelevat yksinkertaisista ratkaisuista kestävämpiin ja monimutkaisempiin menetelmiin. Tässä muutamia yleisimmin käytettyjä sidontatapoja painetuille käyttöohjeille:

 

Liimasidonta:

Tämä on yleinen ja kustannustehokas sidontatapa, jossa sivut liimataan yhteen selkämyksestä. Liimasidonta on suosittu valinta ohuille ja keskipaksuille käyttöohjeille.

 

Vihkostiftaus:

Stiftauksessa sivut kiinnitetään yhteen metalliniiteillä, yleensä selkämyksen kohdalta. Tämä menetelmä sopii hyvin pienille asiakirjoille, kuten ohuille käyttöohjeille.

 

Kierresidonta tai wiresidonta:

Sivut porataan ja niiden läpi vedetään muovi- tai metallikierre. Tämä mahdollistaa sivujen täydellisen aukeamisen ja käyttöohjeen asettamisen tasaiseksi, mikä on hyödyllistä työskenneltäessä ohjeen parissa.

 

Taitettu:

Joissakin tapauksissa ohjeet painetaan suurelle arkille, joka sitten taitetaan kokoon. Tämä menetelmä on tyypillinen erittäin lyhyille käyttöohjeille tai pikakäyttöoppaille.

 

Ompelusidonta:

Erittäin kestävä sidontatapa, jossa sivut ommellaan yhteen ennen niiden kiinnittämistä kansiin. Tämä on vähemmän yleinen käyttöohjeissa, mutta sitä käytetään korkealaatuisissa julkaisuissa.

 

Kovakantinen sidonta (kovakantiset kirjat):

Kovakantinen sidonta tarjoaa erittäin kestävän ja laadukkaan viimeistelyn, mutta se on kalliimpi ja harvemmin käytetty vaihtoehto käyttöohjeille.

 

Valinta sidontatavasta riippuu useista tekijöistä, kuten käyttöohjeen pituudesta, odotetusta käyttöiästä, budjetista ja siitä, miten käyttäjä tulee käyttämään ohjetta. Esimerkiksi työkalujen tai koneiden käyttöohjeet, joita käytetään usein ja joille on odotettavissa kovempaa käsittelyä, hyötyvät kestävämmästä sidontatavasta, kuten kierresidonnasta. Ammattilaisemme auttavat aina sopivan sidontatavan valinnssa.

Vastuullinen partnerisi

Valitsemalla Boforin, valitset kumppanin joka tuo näkemyksiä rohkeasti pöytään painotalon puolelta. Yhteistyössä on kyse meidän yhteisistä projekteista. Samalla olemme sitoutuneet läpinäkyvään toimintaan ja pyrimme jatkuvasti parantamaan prosessejamme vähentääksemme ympäristövaikutuksiamme. Lisäksi, olemme aktiivisesti mukana yhteisöissämme, tukien paikallisia ja globaaleja kestävän kehityksen projekteja.

Sunrise over the Wheat Field
Bofori_sign.png

Manuaalit I Käyttöohjeet I Esitteet I Lehtiset I Pikaohjeet IAsennusohjeet I Käyttöturvallisuusohjeet I Huolto- ja kunnossapito-ohjeet I Vianetsintäoppaat I Ohjelmistojen ja sovellusten ohjeet

bottom of page